Succes verzekerd

Tips bij verkoop woning (deel 1)

Je hebt beslist om je woning of appartement te verkopen, super ! Wat moet je nog doen / beslissen.

De eerste beslissing die je moet nemen is de manier waarop je de verkoop gaat realiseren.  Via een vastgoedmakelaar of zelf.

1. je beslist om zelf te verkopen.  Dit is mogelijk maar hou er wel rekening mee dat je kennis moet hebben van de vastgoedmarkt en dat je veel papierwerk in orde moet brengen.  Denk onder meer aan : stedenbouwkundige informatie, kadaster, bodemattest, elektriciteitskeuring, EPC, postinterventiedossier, enz...

2. Je kan ook beslissen om met je notaris in zee te gaan. Je kan dan beslissen om openbaar te verkopen maar hou er wel rekening mee dat de uiteindelijke verkoopprijs dan meestal een stuk lager ligt dan bij een verkoop uit de hand. Hou er ten alletijde rekening mee dat de essentie van het notarisambt het verlijden van aktes is en niet het uitvoeren van commerciële activiteiten.

3. Veel eigenaars kiezen voor de meest comfortabele oplossing en schakelen een makelaar in.  Aan deze keuze zijn er meerdere voordelen :

- een vastgoedmakelaar heeft marktkennis en kan bijgevolg uw pand juist waarderen;

- een vastgoedmakelaar zal professionele publiciteit maken voor uw pand;

- een vastgoedmakelaar gaat uw pand actief voorstellen aan zijn kandidaat kopers;

- een vastgoedmakelaar neemt je de volledige administratieve rompslomp uit handen.

Bent u van plan om uw eigendom te verkopen en wil u graag een geheel vrijblijvend, dus zonder verplichtingen, kennis maken met onze zeer succesvolle aanpak ? Neem dan contact met ons op !

Contacteer ons
Openingsuren

Ma - Vrij: 9.30u - 12u en
13.30u-17.30u

Afspraak: na 17.30u, op zaterdag
en woensdag- en vrijdagnamiddag

Adres

Rubensstraat 141
2300 Turnhout